Wat zie jij?

Wat zie jij?

Terwijl je dit leest, kijk je naar een scherm. Je ziet de woorden van deze tekst en waarschijnlijk ook het apparaat waarop je deze tekst leest. Wat zie je nog meer?

Zie je ook de omgeving waarin je je nu bevindt?

Valt je iets op wat betreft kleuren en hoe ze bij je overkomen?

Is het beeld scherp of toch wat wazig?

Er zijn allerlei dingen die je misschien wel ziet, maar er zijn ook een heleboel dingen die je niet ziet.

Terwijl ik dit typ, zie ik vooral mijn handen die de toetsen van het toetsenbord indrukken, afgewisseld met het scherm van mijn laptop waarop de tekst verschijnt. Daarnaast zie ik het bureau waar ik aan werk, de planten aan beide zijden van het bureau en de bureaulamp die aanstaat. Hoe meer ik kijk, hoe meer ik zie.

Onze ogen zijn wonderlijke instrumenten om de wereld  om ons heen zichtbaar te maken. Het is tegenwoordig ons meest gebruikte zintuig en bepaalt dus voor een heel groot deel hoe wij de wereld ervaren.

Mijn uitnodiging aan jou is: ga de komende dagen eens heel bewust om je heen kijken. Kijk dichtbij en kijk veraf en merk op wat er allemaal te zien is. Na een paar dagen ga je hoogstwaarschijnlijk veel meer opmerken dan dat je normaal doet en wordt jouw beleving veel rijker.

Eigenlijk heel bijzonder. Probeer het eens zou ik zeggen!

NLP Fundamentals training

Zou jij ook kennis willen maken met NLP en de basis elementen onder de knie willen krijgen? Kijk hier voor informatie over de training ‘NLP Fundamentals’.